MATRACDOKTOR BLOG

Ha így tisztítjuk az ágymatracot, azzal megnövelhetjük az élettartamát

Az ágymatrac időnkénti tisztításának az elhanyagolása egy sor nemkívánatos következmény forrása lehet. Nem beszélve arról, hogy az elhanyagolt ágymatrac esztétikai szempontból sem mutat túlságosan jól.
Ágymatrac tisztítás

A cikkben a matrac tisztításának fontosságára igyekszünk felhívni a figyelmet. Egyúttal a lehetséges tisztítási módok hatékonyságát is részletezzük, továbbá ki fogjuk emelni a legjobb eredményekkel kecsegtető megoldást is.

Hogyan tudjuk meghosszabbítani az ágymatrac élettartamát?

Egy minőségi ágymatrac beszerzése nem éppen filléres dolog, alsó hangon is több tízezer forintos kiadással jár együtt. Ennek megfelelően már csak anyagi megfontolásból is érdekünk, hogy vigyázzunk rá.

Ha jól bánunk vele, akkor a matrac éveken át szolgálhatja a kényelmünket. Persze mi is sokat tehetünk a tartós használat érdekében. Már azzal is sokat nyerhetünk például, ha évente megfordítjuk a matracot. Emellett pedig a rendszeres tisztításnak is komoly hozzáadott értéke lehet.

A minőségi alvás biztosítása érdekében a matracot is tisztítani kell

Tartósan jól aludni csakis higiénikus, rendezett körülmények között lehet. Ezért szokás rendszeresen ágyneműt cserélni, illetve ebben a szellemben javasolt időnként alaposan megtisztítani az ágymatracot is.

Merthogy a rendszeresen használt matracon gyakori jelenségnek számítanak az izzadtságcseppek, lehullott hámsejtek, a por, és poratka, a különféle testnedvekről és egyéb foltokról pedig inkább ne is beszéljünk.

Hogyha éppenséggel nem vagyunk jó alvók, és legfeljebb öt vagy hat órát pihenünk naponta, minden bizonnyal akkor is szeretnénk tiszta környezetben álomra hajtani a fejünket. Az ágymatrac tisztítását tehát valahogy meg kell oldanunk.

Meddig tehetünk bármit is az ágymatracon megjelenő foltokkal?

Amennyiben friss folt kerül az ágymatracra, azonnal célszerű cselekednünk. Merthogy a szakértői vélemények alapján mindössze két óránk van bármit is tenni annak érdekében, hogy a nemkívánatos foltot valahogy eltüntessük.

Utána a szennyeződés már beépül a szövetbe, kiszedni pedig borzasztó nehéz. A különféle házi praktikákkal pedig érdemes vigyázni. Mindenféle elővigyázatosság nélkül nekiesve a matracnak több kárt tehetünk, mint amennyi hasznot nyerünk.

Amire az ágymatrac tisztítása során mindenképp figyelni kell

A matracon frissen felfedezett koszt látva jó eséllyel ösztönösen szaladnánk is a vizesruháért vagy szivacsért. Nem árt azonban vigyázni a víz használatával, ugyanis a szövetben maradó nedvesség penészesedést okozhat.

Szintén veszélyes lehet forró gőzzel próbálkozni. Merthogy a természetes vagy mesterséges szálakból álló matracok rosszul reagálnak a magas hőmérsékletre, és ha nem vigyázunk, akár tönkre is tehetjük a több tízezres ágymatracunkat.

Ugyanúgy rizikós dolognak számít a porszívó bevetése, holott első gondolatra talán kézenfekvőnek tűnik az alkalmazása. A túlságosan erősre állított porszívó ugyanis a matrac töltőanyagát fogja kiszívni, tropára vágva annak az anyagát. Ha pedig gyenge fokozaton használjuk a porszívót, akkor a porral és a foltokkal szemben lesz teljességgel hatástalan.

Ha minden lehetséges házi praktika eredményessége megkérdőjelezhető, akkor mégis hogyan szabadulhatunk meg a foltoktól és szennyeződésektől? Leginkább profi segítséggel.

Ezért célszerű időnként profikra bízni a matractisztítást

Mi most nem hazabeszélünk, hanem az általunk tapasztaltakat mondjuk el. A házilag alkalmazható praktikák és különféle trükkök helyett egyszerűbb, gyorsabb, és nem mellékesen hatékonyabb professzionális szakemberekre bízni az ágymatrac tisztítását.

Vegyszerektől mentesen, kifejezetten rövid idő alatt lehetnek ezáltal patyolat tiszták a matracaink, méghozzá tartósan. Így esténként alváshoz készülődve úgy érezhetjük majd, mintha egy ötcsillagos wellness szálloda kényelmében lenne részünk. Ennél kedvezőbb feltételek nem kellenek a zavartalan pihenéshez.

Megosztás

Szólj hozzá!

Rólunk

Vegyszer- és vízmentes MATRACTISZTÍTÁS – PORATKAMENTESÍTÉS

Kövesd Facebook oldalunkat

Ezt látnod kell!

Kérdésed van? Küldd el nekünk: