MATRACDOKTOR BLOG

A poratka veszélyei csecsemőkorban

Ha a poratka bekerült az otthonunkba, akkor nagyon nehéz megszabadulni tőle. Ezért érdemes nagyon intenzív és speciális tisztítást alkalmazni, mert a minél alaposabb szennyeződés eltávolítás nem csak a felületi, szemmel látható dimenziókban intézi el a koszt, hanem a mikroszkopikus szinteken is makulátlan állapotot varázsol.
Poralerrgia csecsemőkorban

Külsőre tiszta

A rendszeres takarítás, porszívózás és felmosás a megelőzéshez és egy általános állapot megőrzéséhez mindenképpen ajánlott. Azonban ezek a tevékenységek nem minden esetben lehetnek kielégítőek, és azt is szem előtt kell tartanunk, hogy nem csak a saját érdekünkben kell takarítanunk és biztosítani a megfelelő higiéniás feltételeket.

Az újszülött gyermekek fokozottan ki vannak téve a szennyeződések okozta veszélyeknek, mivel az ő immunrendszerük még nincs teljesen kifejlődve, ezért az összes tisztítási szokásunkat át kell értékelni, ha egy újszülöttel bővül a család.

Az allergia időközben is kialakulhat

Jóllehet, hogy az allergiára való hajlam genetikailag örökölhető, de a nem megfelelő és rendszertelen portalanítás következtében újonnan is kialakulhat. Egy, a földön kúszómászó gyermek állandóan ki van téve a szőnyegben megbújó poratkák káros hatásainak.

A 2. vezető allergiát kiváltó ok a háziporatka ürüléke. A hason kúszó baba így nem csak belélegezni tudja a levegőben terjengő elporladt ürüléket, hanem azzal közvetlen érintkezésbe is kerülhet.

A tünetekkel forduljunk orvoshoz

Ha gyermekünkön észrevesszük az allergia következtében jelentkező különböző jeleket, mint például a csalánkiütést, vagy ekcémás elváltozásokat, akkor nem kérdés, hogy azonnal lépnünk kell, és azonkívül, hogy tanácsért és vizsgálatért felkeresünk egy szakembert, a lehető leghamarabb mélytisztítást kell eszközölni a lakás olyan különböző felületein, ahol szőnyeg, vagy más egyéb textillel borított felület található, mert ezekben a poratka kényelmesen fészkel.

Arról se feledkezzünk meg, hogy a kicsi ágyát is azonnal a lehető legalaposabb tisztításnak vessük alá, mert az ágymatracon belül érzik csak igazán jól magukat ezek a pókszerű mikroszkopikus organizmusok.

A mosás magas hőfokon történjen

Alap, hogy egyből 60 fokon kimosunk mindent, paplant, párnát és huzatot, de a matrac eredményes mélytisztítása csakis egy ilyen feladatra fejlesztett különleges tisztító berendezéssel valósítható meg.

A takarítást kövesse fertőtlenítés

A későbbiekben pedig inkább arra ügyeljünk, hogy a takarítás mindig rendszeres legyen, csakúgy, mint a fertőtlenítés. Egy gyerek nagyon sok mindent akar ösztönösen megtapasztalni, mivel mindent a legapróbb részletekig tudni akar a körülötte lévő világról, főleg azt, hogy milyen íze van.

A fertőtlenítéshez ne használjunk túl erős szereket, tehát ne alkalmazzunk anti-bakteriális szereket, mert ezzel ellenkező hatást is elérhetünk. Ezzel a hasznos baktériumokat is elpusztíthatjuk, felborítva ezzel a biológiai egyensúlyt, mivel a baktériumok nélkülözhetetlen részei az életnek.

Hatékony fertőtlenítéshez válasszon ózont

Vegyszermentes fertőtlenítéshez mi ózonos eljárást alkalmazunk, ami nem hagy hátra egészségre káros anyagokat, mint más tisztítószerek. Az ózon 3000-szer hatékonyabban fertőtlenít, mint a klór, és anélkül, hogy károsítaná a berendezési tárgyakat, elpusztítja a nemkívánatos mikroorganizmusokat a lakásban, amik nem képesek felépíteni immunitást vele szemben, nem úgy, mint egyes tisztítószerek esetén.

Fertőtlenítő hatása mellett, az ózon képes oxidálni a poratkák ürülékét és roncsolva az atkák légzőszervét még el is pusztítja őket. Hatékonysága a hagyományos tisztítószerekkel szemben jelentős.

[i]


[i] forrás: https://www.babaszoba.hu/articles/baba/Porallergia_Egy_agyban_alszol_az_ellenseggel?aid=20140819174428&autorefreshed=1

Megosztás

Szólj hozzá!

Rólunk

Vegyszer- és vízmentes MATRACTISZTÍTÁS – PORATKAMENTESÍTÉS

Kövesd Facebook oldalunkat

Ezt látnod kell!

Kérdésed van? Küldd el nekünk: